® Dikush hyn me pseudonimin tim. Cfarë të bëj?

® Dikush më ofendon në privat. Si ta injoroj?

® Më hapen vazhdmisht dritare të njerëzve që më flasin në privat. Si ta zgjidh?

® Si të ndaloj efektet zanore të chatit?

® Dua të vizitoj një dhomë tjetër. Si të shkoj?

® Pse sapo futem dal nga dhoma menjëherë?

® Pse nuk lidhem dot me chatin?

® Si të shikoj nga flet një person?

® Pse disa persona janë në fillim të listës me ngjyra të tjera?

® Çfarë janë operatorët? Si mund të bëhem?

 


® Dikush hyn me pseudonimin tim. Çfarë të bëj?

Për të mos lejuar të tjerët të futen me pseudonimin tuaj ai duhet regjistruar dhe mbrojtur. Për ta regjistruar komanda është kjo:

/ns register password email

Fjalët e nënvizuara zëvendësojini me të dhënat tuaja. Për ta mbrojtur komanda është kjo:

/ns set secure on

Sa herë të hyni ne chat do ju kërkohet të identifikoheni me password për pseudonimin që keni vënë. Mund ta fusni ne dritaren e duhur ose të shtypni komandën:

/ns identify passwordi

Nëse nuk identifikoheni brenda 60 sekondash pseudonimi juaj do kthehet në Guest.

Pyetjet e Tjera


® Dikush më ofendon në privat. Si ta injoroj?

Për të injoruar mesazhet private të një personi beni këtë komandë:

/ignore pseudonimi

Pas kësaj komande personi nuk ju flet dot më në privat.

Për të hequr një person nga injorimi beni këtë komandë:

/unignore pseudonimi

Pyetjet


® Më hapen vazhdmisht dritare të njerëzve që më flasin në privat. Si ta zgjidh?

Menu zgjidhni Opsione. Do hapet nje dritare e re. Aty shënoni zgjedhjen Hap interroguesit në prapaskenë dhe mbyllni dritaren. Të gjithë ata që do ju flasin në privat do i shikoni në dritaren aktive pa ju hapur më asnje diritare e re e padëshiruar.

Pyetjet


® Si të ndaloj efektet zanore të chatit?

Menu zgjidhni Opsione. Do hapet nje dritare e re. Aty hiqni zgjedhjen nga Luaj tinguj për mesazhet e reja dhe mbyllni dritaren.

Pyetjet


® Dua të vizitoj një dhomë tjetër. Si të shkoj?

Për të hyrë në një dhomë tjetër shtypni:

/join #dhoma

Mos harroni shenjën #.

Pyetjet


® Pse sapo futem dal nga dhoma menjëherë?

Nëse arrini të hyni ne dhomë por dilni menjëherë mund të keni Akick. Akicku është masë sigurie që nuk lejon hyrjen në dhomë të personave me karakteristika të veçanta. Psh. gjithë pseudonimet e pista. Në dhomën #shqipëria nuk lejohen as pseudonimet shumë të gjatë. Për më shumë informacion shkoni në dhomën #ndihme dhe flisni me operatorët. Ju kujtoj se akick mund të vihet e të hiqet vetëm nga Super-Operatorë. Kjo do të thotë që arësyet e vënies janë shumë të forta.

Pyetjet


® Pse nuk lidhem dot me chatin?

Nëse nuk lidheni fare në chat atëherë keni gline(përjashtim). Nëse nuk hyni dot në #shqiperia provoni të hyni në #ndihme dhe të informoheni rreth problemit tuaj.

Pyetjet


® Si të shikoj nga flet një person?

Nuk është e thënë të gjeni patjetër nga flet një person. Komanda që përdoret është:

/whois pseudonimi

Serveri ju kthen një përgjigje të tillë:

***Alberti is [email protected]=uD790.ipt.aol.com (Albert)

***Alberti: #shqiperia

***Alberti is on IRC via dune.ca.us.webchat.org: Webmaster Inc. irc.webxchat.org

Në këtë informacion ajo që na intereson ne është "ipt.aol.com" dhe në bazë të njohurive tona i bie të jetë në USA. Ne raste të tjera mund t'ju dalin numra në vend të gërmave. Psh. 209.76.189.Et56= Në këto raste gjetja e vendndodhjes bëhet më e vështirë por jo e pamundur. Dy gjëra duhen pasur parasysh. E para: nuk arrihet të gjendet qyteti nga flet personi. E dyta: jo gjithmonë adresa që del në whois është e vërtetë.

Pyetjet


® Pse disa persona janë në fillim të listës me ngjyra të tjera?

Ata kanë Voice dhe User. Këto lejojnë personin të nderrojë pseudonim duke qënë në dhomë (të tjerët s'mund ta bëjnë). Gjithashtu kur shkruajnë në kanal dalin me ngjyrë ndryshe nga të tjerët. Për gjerat e tjera s'kanë asnjë ndryshim. Si merret? Ua japin operatorët.

Pyetjet


® Çfarë janë operatorët? Si mund të bëhem?


1. Te jesh ne moshe te pjekur per te gjykuar dhe menduar, te jesh gjakftohte dhe serioz.

2. Te dish shume mire komandat e nickserv, chanserv dhe memoserv dhe kalimi i nje testi per keto komanda i cili do te behet nen qendrimin e te pakten dy sop-ve te dhomes.

3. Qendrimi juaj ne chat te jete te pakten mbi 10 ore ne jave.

4. Te kesh te pakten nje periudhe 3 mujore qe chat-on, dhe te perdoresh nje "nofke" te vetme identifikuese gjate gjithe kesaj periudhe.

5. Perdorimi i nje fjalori ofendues e te qellimshem kundrejt nje Operatori apo dhe kundrejt nje perdoruesi ne main/privat do te eleminoje automatikisht kerkesen tuaj per tu bere AOP.

6. Personit qe ploteson standartet e mesiperme i jepet fillimisht nje "vop" ne te dy kanalet #shqiperia dhe #ndihme. Access ky qe e ve ate ne gjendje prove.

7. Nuk do shqyrtohen kerkesat per Aop nga ata Vop/Aop qe kane bere thyerje te vazhdueshme te rregullores ne kohen qe kane patur access.

8. Nuk lejohet te kerkoni aop, sop ose cfaredolloj privilegji qe ju deshironi, pasi eshte ne doren e stafit domosdoshmeria juaj ne ndihmen per mbarevajtjen e ketij Networku.Nese kerkesa perseritet ne menyre te vazhdueshme e acaruese, kjo kerkese nuk do te merret parasysh nga Sop.

Pyetjet

Ok. Mbylle kete dritare.